T R E

Tension & Trauma Release Exercise

Hvad er TRE?
TRE står for Tension and Trauma Release Exercises – på dansk, Spændings- og traumeforløsende øvelser. Der er tale om en nyskabende tilgang til stress- og traumebehandling, udviklet af den amerikanske kropsterapeut David Berceli. Metoden tager udgangspunkt i, at stress og traumer sætter sig i kroppen og dermed belaster organismen. Tilstanden kan blive kronisk. Herved forringes livskvaliteten og sygdom kan opstå. Traditionel psykologisk og medikamentel behandling har i mange tilfælde vist sig utilstrækkelig, fordi kroppen ikke involveres. Det kan der imidlertid effektivt rodes bod på med et øvelsesprogram, som ovenikøbet er relativt nemt at lære.

TRE har vist sig effektivt i utallige sammenhænge, lige fra det mere hverdagsagtige, til behandling af de mest voldsomme hændelser. Metoden kan stå alene, eller kan være et særdeles anvendeligt supplement til anden form for terapi. Til forskel for samtaleterapi, har TRE fokus på at komme væk fra tankerne og i stedet lade kroppen tage over og arbejde. Det sker ved at aktivere det autonome nervesystem, der har en indbygget traume- og stressforløsende funktion.

TRE er en kropsterapeutisk teknik, der er udarbejdet til at bearbejde traume og stresstilstande.

TRE betår af 7 enkle, fysiske øvelser, som på en sikker måde aktivere de naturlige refleksmekanismer, der får kroppen til at ryste. Derigennem slipper muskelspændinger og nervesystemet falder til ro. Det healende aspekt i TRE er selve rystelserne. Og rystelserne eller vibrationerne, føles almindeligvis behagelige og lindrende.
Efter at have udført øvelserne, beskriver de fleste en følelse af fred og velvære.
Metoden fungerer også som et selvhjælpsprogram.